Recept: Wokken met peultjes

IMG_0542

Vandaag wil ik een heerlijk recept met jullie delen! Het is een gezonde maaltijd vol met groentes, en als je wilt kan je het ook vegetarisch maken. Helaas hou ik niet zo van tofu, dus heb ik voor kipfilet gekozen. Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g tofu of kipfilet
100 ml woksaus ginger & garlic
200 g peultjes, schoongemaakt
300 g rijst (ga voor meergranen- of zilvervliesrijst als je gezond wilt eten)
Olie om in te wokken
2 uien
1 rode paprika
1 komkommer

Bereiding:

Voorbereiding:
schep de tofublokjes of stukjes kipfilet om met 2 eetlepels woksaus. Breng ruim water aan de kook en kook de peultjes voor 2 minuten. Spoel ze in een vergiet af onder koud water. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de komkommer in reepjes en de ui en paprika in kleine stukjes.

IMG_0540

Stap 1: verhit wat olie in de wok en bak de kipfilet rondom bruin (gebruik je tofu begin dan bij stap 2)
Stap 2: gooi de ui en paprika erbij in en roerbak dit op hoog vuur voor 3 minuten.
Stap 3: schep de komkommer en peultjes (+ tofu) erbij en roerbak dit voor 2 minuten op hoog vuur.
Stap 4: schenk de rest van de woksaus en ca. 100 ml kookvocht van de rijst erbij en breng het al omscheppend aan de kook.
Stap 5: Giet de rijst af, meng het in de wok en schep je bord/schaaltje vol.

IMG_0541

Bon appetit!

xx joyce

Advertenties

3 thoughts on “Recept: Wokken met peultjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s